Hírek, események a Kis Bálint Általános Iskolából

Bemutató földrajz óra

2022 december 7-én Lakatos Tibor földrajz-testnevelés szakos kolléga földrajz tantárgyból tartott bemutató tanítást osztályában, a 7.b-ben. Az óra témája: Magyarország mezőgazdasága és élelmiszeripara. A gyerekek figyelmesen hallgatták osztályfőnöküket, fegyelmezettek voltak. A tanítási órát meglátogatta az igazgatónő, igazgatóhelyettes asszony, valamint több kolléga is kíváncsi volt a földrajz órára.

 

„Jöjj el, szép karácsony!”

A felsős irodalmi színpad és az alsós - felsős énekkar szép karácsonyi műsort varázsolt az iskola tanárainak és diákjainak az utolsó tanítási napon. Felkészítők: Hunya Jolán tanárnő, Tóthné Kele Ágnes és Schwalm Gyula.
Előtte azonban az igazgatónő: Ágostonné Farkas Mária köszöntőjét hallgatta meg az ünnepváró közönség.

 

Karácsonyi kézműves délután

A Gyomaendrődi Német Nemzetiségi Önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően az idei évben is részt vehettek iskolánk tanulói karácsonyi kézműves foglalkozásokon. Az osztályok többnyire karácsonyi dekorációt vagy karácsonyi ajándékot készítettek, ahogy a fényképeken is látható. Köszönjük!

Rendhagyó irodalom óra

Iskolánkban 2022 december 8-án a legnagyobb diákok a Hősök úti épületeben a Petőfi átiratok dalokban című rendhagyó irodalom órán vettek részt a Petőfi-emlékév alkalmából.
Legnagyobb költőnk verseit hozta közelebb előadásában Petrovics Panka és Honti Imre Olivér, akik énekeltek, verset mondtak és különböző hangszereken játszottak. A Petőfi-versek átiratai érdekesek, újszerűek voltak. A gyerekek figyelmesen hallgatták a fiatal zenészeket. Nagyszerű lehetőség, hogy a megszokott óra helyett modernebb, izgalmasabb irodalommal ismerkedtek tanulóink.

Az iskolai zaklatás és az online világ veszélyei

Petruska László rendőr százados 2022. december 15-én ismét iskolánkba látogatott, és a felső tagozatos diákoknak tartott előadást erről a témáról. Először a bűnmegelőzés fontosságáról beszélt, s felhívta a tanulók figyelmét, hogy a szabálykövető magatartást már ebben az életkorban el kell sajátítani. Majd az iskolai zaklatás fogalmát tudatosította a gyerekekkel különböző példák bemutatásával. Már az is zaklatásnak számít, ha szóban megsérti társa méltóságát valaki. Ha ez a cselekmény tudatos, bántó és ismétlődő, akkor már zaklatásnak minősül, s büntető eljárás indulhat az elkövető ellen.
Mit tehetünk ennek elkerülése érdekében?
- Ha valamilyen módon - szóban vagy fizikailag - bántanak, feltétlenül kérj segítséget egy felnőttől! Ne válj áldozattá!
- Ha látod, hogy valamelyik társadat sérelem éri, állj mellé, ne engedd, hogy zaklassák! Ha a bántalmazott védelmére kelünk, csírájában elfojthatjuk ezt!
Az online világban is érhet bántalmazás, ezért soha ne add meg személyes adataidat! Ha egy internetes felületen keresztül zaklatnak, ilyen esetben is feltétlenül kérj segítséget.
Reméljük, hogy ez az előadás még jobban felhívta a gyermekek figyelmét arra, hogy egy-egy meggondolatlanul kimondott sértő szó is nagyon megbánthatja a társakat. Figyeljünk mondatainkra, szeretettel közeledjünk mindenki felé!

Frissítve: 2023-01-03