Hírek, események a Kis Bálint Általános Iskolából

Megyei Matematikaverseny döntője

A 2022/23-as tanévben iskolánkból 6 tanuló (4 negyedikes, 1 ötödikes és 1 hatodikos) jutott tovább a Megyei Matematikaversenyre döntőjébe. Ezt a fordulót február 6- án Füzesgyarmaton, a Kossuth Lajos Általános Iskolában írták meg a tanulóink. A végső helyezések február 28-án lesznek láthatóak a Mategye honlapján. Felkészítő pedagógusok: Benéné Rojik Gabriella és Ökrös Katalin. További eredményes munkát kívánunk a versenyzőknek!

 

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló

2023. február 17-én 9 tanuló (3 negyedikes, 3 ötödikes, 2 hatodikos, 1 hetedikes tanuló) írta meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóját a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvodában. A versenyt követően Valuska Botond szülei megajándékoztak minden versenyzőt egy-egy hamburgerrel. Köszönjük szépen a megvendégelést! Reméljük, tanulóink szép eredményeket értek el a megyei fordulón!
A gyerekeket felkészítő pedagógusok: Benéné Rojik Gabriella, Ökrös Katalin, Palicskáné Szegedi Katalin és Bela Tibor

 

Sakk a Kis Bálint Iskolában

A felső tagozaton február 21-én, az alsó tagozaton 23-án rendeztünk Lakatos Tibor tanár úr vezetésével sakk délutánt. A két tagozaton összesen közel félszáz tanuló ült a tábla mögé. Remek hangulatban, nagy lelkesedés mellett zajlott a rendezvény, melyet svájci rendszerben bonyolítottunk le.
Előkelő helyezést elérő tanulók:

Felső tagozat:
1. helyezett Uhrin Levente
2. helyezett Pelyva Gergő
3. helyezett (megosztott): Varjú Zente, Novák Levente, Sándor Milán

Alsó tagozat:
1. helyezett Katona Gábor
2. helyezett (megosztott): Soczó Gergő, Tóth Marcell
3. helyezett (megosztott) Urbán Balázs, Papp Álmos, Szilágyi Lara, Papp Levente


„Egy-két-há’... Mozdulj rá!”

Intézményünk, a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola, mint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye 5. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődő pedagógusok előtt. A hozzánk ellátogató kollégák Csapóné Pap Zsuzsanna intézményvezető-helyettes és tanító 3. osztályban tartott bemutató óráján vehettek részt. A foglalkozás témája a matematikai gondolkodás fejlesztése volt, a Mozgáskotta eszközrendszer alkalmazásával. A módszer és a hozzá tartozó eszközök a játszva tanulás élményét nyújtják, miközben nagymértékben segítik a gyerekek kompetenciáinak fejlődését. A színvonalas órán a diákok a matematikai ismeretek alkalmazása mellett az együttműködési képességüket, az empátiájukat és a türelmüket is erősíthették. Az érdeklődő pedagógusok a Mozgáskotta eszközrendszer rendkívül sokoldalú felhasználását láthatták, jó gyakorlati feladatokkal, ötletekkel gazdagodtak.

„Farsangoljunk együtt, hogy nőjön a kedvünk!”

Ebben a tanévben már a XX. Bálint-Valentin Napi Kavalkádot rendeztük meg. A jeles nap jelmondatát szem előtt tartva ismét rendeztünk Bálint-Valentin napi farsangi felvonulást az egész iskola részvételével. Az osztályok különböző jelmezekbe öltözve sétáltak el a Gyomaendrődi Járási Hivatal elé, hogy a megválasztott diákvezetők átadják az okoskodásaikat Dr. Krizsán Anett hivatalvezetőnek, Toldi Balázs polgármesternek, Dr. Kepenyes András irodavezetőnek és Ágostonné Farkar Mária intézményvezetőnek.

Az események forgatagában hűek maradtunk jelmondatunkhoz, vidám, jókedvű gyermekarcokat láthattak az érdeklődők és a járókelők. Több előzetes programot hirdettünk. Újból volt nagy sikerű játékdélután. A diákok évfolyamonként versengtek amőbában, kirakó - és memóriajátékban és „jenga” építésben, valamint „A tanár is volt gyerek...” című tablón a nevelők gyermekkori képeit, illetve egy 40 pontos kvízt is kitöltöttek a gyerekek. Két napon pedig finomabbnál finomabb süteményt árultak az osztályok. Idén is választhattak a tanulók maguk közül diákigazgatót és diákigazgató-helyettest. Négy felsős osztályból indultak jelöltek a tisztségekért:
8.a osztályból Puska Hanna és Velő Boglárka
8.b osztályból Varga Luca és Cserenyecz István
7.a osztályból Balázs Bence Dániel és Weigert Virág
7.b osztályból Balaton Beatrix és Rafael Zsolt Kevin
A versengést végül a 7. a osztály jelöltjei nyerték. Balázs Bence Dániel diákigazgató, Weigert Virág pedig diákigazgató-helyettes lehetett egy napig. Hétfőn délután végig járták az osztálytermeket, és zsűrizték a dekorációkat. Ígéreteiket már hétfőn elkezdték megvalósítani, hiszen a szünetekben zenét választhattak a diákok, illetve az órák 40 percesek, a szünetek pedig 20 percesek voltak. A sütimustra, a „No backpack day!”, a „Legyél te a suli ásza!” versenyek is megvalósításra kerültek több napon. Tizennegyedikén a nap hatalomátadással kezdődött. A diákvezetők betekintést nyerhettek az igazgatói és az igazgatóhelyettesi feladatokba. A felvonulást követően az osztályok karaoke partyn és filmnézésen vettek részt, majd minden osztály megkapta a farsangi fánkot. A diákvezetők versenyt hirdettek smink és haj kategóriában, lemosható tetoválást készítettek azoknak, akik kérték. A legszebb osztályterem versenyben a 6. b osztály lett az első. Jutalmuk egy oklevél és gumicukor volt. A „Tanár is volt gyerek...” tabló és a kvíz győztesei a 7. a osztályosok lettek. Jutalmul üdítőt és gumicukrot kaptak. És természetesen minden osztály emléklapot és labdát kapott a feladatok elvégzéséért.
Kora délután a diákvezetők és igazgató néni is értékelte a derűs órákat. Mindenki úgy látta, hogy egy jó hangulatú, tartalmas napot töltöttünk együtt. És reméljük, a telet is sikerült messzire űznünk!

 

Frissítve: 2023-03-02