A Rózsahegyi Iskola hírei

Karácsony Zánkán
Igazi ünnepi hangulatban telt az a háromszor három nap, amit iskolánk 180 negyedik osztályos és felső tagozatos tanulója és 18 pedagógusa tölthetett el a zánkai Erzsébet-táborban novemberben és decemberben. A tábor közösségi terei karácsonyi díszbe öltözve vártak bennünket, és a színes programok között is találtunk kedvünkre valót: megnéztük a Fővárosi Nagycirkusz izgalmas előadását, lézerharcban vehettünk részt, meghallgattuk egy budapesti bábszínház betlehemes összeállítását és Oláh Gergő, illetve Kocsis Tibor karácsonyi koncertjét. A kulturális programok mellett részt vettünk sportprogramokon is: korcsolyáztunk a műjégpályán, elgyalogoltunk a téli Balatonhoz, és beneveztünk egy sportvetélkedőre, ahol iskolánk a népes mezőnyben I., II., két III. és egy V. helyezést ért el a különböző turnusokban. A szervezők karácsonyi ajándékokkal is megleptek bennünket: mézeskalácsot, linzert és édességcsomagot kapott minden táborozó.

A póruljárt krampusz
A Mikulás ajándékaként a Bibuczi Gyermekszínház látogatott el iskolánkba. A gyerekek „A póruljárt krampusz” című zenés mesejátékot tekinthették meg. A tanulságos és humoros produkcióból megtudhatták, hogyan járt pórul a krampusz, aki a történet elején Mikulásnak adta ki magát, de sokfajta bonyodalom után lelepleződött, és elnyerte méltó büntetését. A gyerekek jól szórakoztak és sokat nevettek az előadáson.
Köszönjük a Gyulai Tankerületi Központnak a szervezést.

Újra az Öveges-laborban
December elején iskolánk 8. évfolyamos tanulói látogatást tettek a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium Öveges-laborjában. A diákok a gimnázium tanárai által vezetett fizika és biológia órákon vehettek részt. A modern eszközökkel felszerelt laborban fizikai kísérleteket figyelhettek meg, és megismerkedtek a mikroszkóp használatával is. Köszönjük a lehetőséget.


Hagymácska a Jókaiban
December 14-én volt az első bérletes előadása a harmadik évfolyamnak. Kiegészülve néhány másodikos kispajtással, kíváncsian indultunk útnak Békéscsabára, a Jókai Színházba. Kocsák Tibor-Bozsó József: Hagymácska című zenés mesejátékát néztük meg. Előzetes feladatként rajzolniuk kellett a gyerekeknek, hogyan képzelik el Hagymácskát, Hagymapót, Tormagasságost és a többi szereplőt. Gyönyörű díszlettel és jelmezekkel tárult elénk a mesevilág, amiben még Uborkatonák, Meggyikrek és Paradicső úrnő is szerepeltek. Nagyon jól éreztük magunkat, várjuk a következő előadástT

A tea világnapja
A tea világnapján (december 15-én) bögre kiállítás nyílt az iskolánkban. A gyerekek a kedvenc bögréjüket hozták be erre az alkalomra. A tea történetét megismerve játékos kvízt tölthettek ki a tanulók, így közelebb kerülhettek a japán és angol teázási szokásokhoz.

Válts egy csokit mosolyra!
A hetedik évfolyam tanulói meghirdették iskolánkban az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanád Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató közös, jótékonysági gyűjtését „Válts egy csokit mosolyra!” címmel. Olyan gyerekeknek szerettünk volna segíteni, akik szülők, család nélkül maradtak. A rózsahegyis szülők és gyerekek, valamint a Mozgáskorlátozottak és Hadirokkantak Gyomaendrődi Egyesülete 70 cipősdoboz és több mint 10 nagy kartondoboz adományt: édességet, könyvet, játékot gyűjtött a rászorulóknak. Köszönjük az adományokat a támogatóknak!


Advent
Hagyományaink szerint idén is megrendeztük a három hetet meghaladó adventi projektet. Péntek reggelenként minden héten meggyújtottunk egy-egy gyertyát az iskola koszorúján. A gyertyagyújtásokra a hetedik osztályosok karácsonyi hangulatot idéző verses, dalos műsorral készültek. Az adventi időszakban színes programokkal vártuk a gyerekeket: megrendeztük a karácsonyi vásárt, ahol karácsonyi ajándéktárgyakat és finomságokat vásárolhattak, december 6-án minden osztályt meglátogatott a Mikulás, a következő héten ünnepi kvízjátékon vehettek részt a diákok, az utolsó napon pedig karácsonyi ünnepséget tartottunk, melyen meghívott vendégeink mellett az iskola minden tanulója és dolgozója részt vett.


 

 

További képek és a versenyek eredményei iskolánk honlapján tekinthetők meg:

https://www.rozsahegyiiskola.hu/

Frissítve: 2023-01-03