A Rózsahegyi Iskola hírei

„A jó vers élőlény, akár az alma, / ha ránézek, csillogva visszanéz” (Weöres Sándor)
Intézményünkben március 21-én ismét házi versmondó versenyt rendeztünk. A felhívásra alsó és felső tagozatos gyermekek is nevezhettek szabadon választott, életkoruknak megfelelő verssel. A verseny napján 80 tanuló versmondását hallgatta meg az öttagú zsűri. Az évfolyamok legjobbjai megmutathattják tudásukat a városi versmondó versenyen is.
Ezúton is köszönjük a gyermekeknek a szép szavalatokat, a szülőknek és tanáraiknak a gondos felkészítést!

Digitális Témahét
A digitális írástudás nem a távoli jövő, hanem a mindennapjaink szerves része. A Belügyminisztérium támogatásával és az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával már nyolcadik alkalommal került megszervezésre az iskolákban a Digitális Témahét március 27. és 31. között. Iskolánkban ez az első tanév, amikor kapcsolódunk ehhez a témahéthez.
A Digitális Témahét kiemelt célja a digitális kompetencia fejlesztése és a tantervi fejlesztési célok megvalósítása a technológia hatékony alkalmazásával pedagógiai projektekben. A témahét további célja a digitális pedagógia elterjesztése, alkalmazásának elmélyítése annak érdekében, hogy a digitális kompetenciát alkotó készségek, képességek fejlesztése minden tantárgyban megvalósuljon.
Nálunk a témahét témáját a magyar irodalom, ének-zene, földrajz, természettudomány, technika, média valamint a vizuális kultúra tantárgyak tantervi alapjaira épített saját fejlesztésű projekt képezte, mely a „Hazám” címet kapta. Tanulóink digitális eszközökkel, digitális platformokon készítettek filmeket, on-line játékokat, illusztrációkat. Virtuális szabadulószobákban „jártak”, és különféle digitális gyakorlatokkal gyarapították tantárgyi ismereteiket. A projektet Kázmér-Bálint Zsuzsa, Kocsis-Pésó Irma, Nagy Ildikó és Szerető Anna tanárnők készítették és vezették.

Észkaszinó
A Diákönkormányzat első tavaszi programja a március 28-án megrendezett Észkaszinó volt. A felső évfolyamos osztályok 5 fős csapatokkal képviselték magukat. A csapatokat 8 állomáson várták az állomásvezetők, ahol tudást, gondolkodást és kockázatvállalást is egyaránt igénylő feladatokat oldhattak meg.

A legviccesebb bohóc
Március 29-én a Határ Győző Városi Könyvtárban a világ legügyetlenebb és legviccesebb bűvészének előadásán járt a 2. évfolyam. Szép Bence interaktív gyermekműsora a kicsiket és a nagyokat is egyaránt megnevettette. A jelige: csak semmi komolyság! Nagyon jó hangulatban, vidáman, nevetéstől hangosan telt a délután!

 

Városi versmondó verseny
Április 3-án és 4-én a Határ Győző Városi Könyvtár a Költészet Napjának tiszteletére városi versmondó versenyt hirdetett. Iskolánkból 29 tanuló vett részt a megmérettetésen. A versenyzők a könyvtárban életkoruknak megfelelően, külön-külön kategóriában, egyénileg versenyeztek. Az idei évben is kiemelkedően szerepeltek diákjaink. Mindenki könyvjutalomban és oklevélben részesült, melyet Tomanek Gábor színművész adott át. Az eredményekről és helyezésekről a könyvtár oldalán lehet tájékozódni.

 

Virágültetés a Rózsahegyiben
A Föld napja alkalmából iskolánk 4. a osztályos diákjai az udvaron egy kis megemlékezést tartottak. A programsorozatot „A Föld meséje” című kisfilmmel kezdték, amiből ötletet meríthettek a gyerekek „Az én Földem” című iskolai rajzpályázat elkészítéséhez. Sok szép alkotás született, évfolyamonként az első 5 helyezett jutalmat kapott ezen a napon. A rövid bevezető után 10 pontban kifejtették a gyerekek, mit tehetnek együtt a Földért, hogyan óvhatják meg. Zelk Zoltán „A kis kertész” című versét örömmel hallgatta mindenki, majd a program zárásaként virágokat ültettek a tanulók az iskola udvarára, hogy még szebbé tegyék környezetüket. Ehhez több helyről is kaptak felajánlást: a Virágvarázs Virágüzlettől virágföldet, a Gyomaendrődi Start Közfoglalkoztatási Program Kertészetétől, Varjú Róbert közreműködésével, szebbnél-szebb virágokat. Köszönjük szépen.

Ki mit tud?
Négy év után újra Ki mit tud?-ot rendeztünk az iskolában, ahol a tanulók egyénileg és kisebb csoportokban léptek fel. A két és fél órás programban változatos kategóriákban versenyeztek, de talán a legfontosabb cél azt volt, hogy mindenki megmutathatta a tehetségét és a felkészültségét a lelkes közönségnek.

 

Sportos Rózsahegyisek
Iskolánk csatlakozott a „Millió lépés az iskoládért” versenyhez, melynek keretében sportos családi délutánt szerveztünk az endrődi sportpályán. A kilométergyűjtő akcióban többféle mozgásos tevékenységgel segítette iskolánkat az eseményre kilátogató körülbelül 100 résztvevő. Volt lehetőség futni, biciklizni, sétálni a gáton vagy focizni a pályán. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy közelebb kerüljünk egy újabb megtett kékkörhöz. Látva az összefogást és az esemény sikerét, május hónapban is tervezünk hasonló megmozdulást.

 

További képek és eredmények iskolánk honlapján tekinthetők meg: https://www.rozsahegyiiskola.hu/

Frissítve: 2023-05-01