A Rózsahegyi Iskola hírei

A Magyar Kultúra Napja

Rendhagyó módon ünnepelte a Határ Győző Városi Könyvtár a Magyar Kultúra Napját. Gyomaendrődi fiatalokat, felnőtteket kértek fel, hogy egy számukra kedves verset vagy zenedarabot adjanak elő a műsorban. Iskolánkat két tanuló képviselte: Kővágó Dominika (8. a) választott versét szavalta el, Paraizs Kende Mór (6. b) pedig kedvenc versét és zenéjét mutatta meg a nagyszámú közönségnek. Köszönjük színvonalas előadásukat.

Megyei Torna Diákolimpia

Január 26-án a III-IV. korcsoportos lányok is bemutathatták gyakorlataikat a Megyei Torna Diákolimpián Békéscsabán. A rózsahegyis tornászok csapatban indultak, és bronzérmet szereztek, ezzel továbbjutottak az országos elődöntőbe. A csapat tagjai: Gubucz Kata, Samu Hanna, Somogyi Dorina, Szikszai Szelli.
Gratulálunk a versenyzőknek és edzőjüknek, Gergely Orsolyának.

Egészség nap

2023. január 30-án az osztályfőnöki nap keretében egészség napot tartottunk iskolánkban. A felső tagozatosok rövid filmeket láthattak az egészséges életmóddal, a sporttal, tápanyagokkal, étkezéssel kapcsolatban. A gyerekek életkor szerint vegyesen rendeződtek csoportokba, és minden állomáson egy rövid kérdőíven mérhették össze tudásukat. Tanulóink hasznos ismeretekkel gazdagodtak a jó hangulatú órákon.

Államtitkári elismerés

Iskolánk is csatlakozott a „Európai Hulladékcsökkentési Hét” elnevezésű program felhívásához, melyben a tudatos hulladékgazdálkodásra, az anyagok újrahasznosításának fontosságára hívtuk fel tanulóink figyelmét. A programsorozatból az iskola szinte minden diákja és jónéhány szülő is kivette a részét, melyről novemberben már hírt adtunk. Nagy örömünkre szolgált, hogy munkánkat az Energiaügyi Minisztérium is elismerte.

Február 22. a Magyar Parasport Napja

A tavalyi évhez hasonlóan, iskolánk most is csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozathoz.

Az alsós és felsős tanulók egyaránt érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt, ahol megismerkedhettek a magyar parasporttal és a fogyatékossággal. A programok között szerepeltek olyan játékok, melyekben különböző érzékszerveiket korlátozták, megismerkedhettek a Magyar Paralimpia Bizottság által közreadott videóanyagokkal, és testnevelés órán kipróbálhatták az ülőröplabdát és a csörgőlabdát.

Farsang

Február 22-én és 23-án farsangi mulatságot szerveztünk iskolánkban. A felső tagozaton a finom ételekről, italokról a hetedik évfolyam tanulói és szüleik, a jó hangulatról ifjabb Poharalec László gondoskodott. Sok-sok vidámsággal és tánccal telt a délután, majd a jelmezesek versenye és eredményhirdetése következett:

helyezett: Simon Tamás, 5.a
helyezett: Rómer Janka, Orosz Álmos, 5.a
helyezett: Zanyik Lili, 5.a és Farkas Lara, 8.b

Az alsósok a hagyományokhoz híven a tornateremben gyűltek össze és vendégül látták a meghívott nagycsoportos ovisokat. A jelmezek bemutatása után közös tánccal zárták a programot. Ezután osztályonként a tantermekben folytatták a fergeteges bulit.


 

 

 

 

További képek és eredmények iskolánk honlapján tekinthetők meg: https://www.rozsahegyiiskola.hu/

Frissítve: 2023-03-02