Sport hírek

Változékonyan teljesítettek a labdarúgók

Mozgalmas volt a csapatok, a vezetők és a megyei igazgatóság számára is a nyári pihenő. Több változás is érintette az első osztály szereplőit, mire kialakult a végleges létszám. Feljutások és visszalépések után összesen tíz csapat alkotta a mezőnyt, amelyek a sorsolást követően egész évben három körben mérik össze a tudásukat, hogy végül kialakuljon a bajnoki végeredmény.
Az őszi szezon augusztus 13-án, szombaton kezdődött meg a megyei I. osztályú labdarúgó csapatok számára. November utolsó hétvégéjén, a lejátszott tizenötödik fordulót követően köszöntek el a csatok az ősztől. A három körös pontvadászat második részéből is lejátszásra került hat forduló. Most a pihenő következik a jövő év március legelején induló tavaszi rajtig.

A Gyomaendrődi FC vezetői az előző évi nyolcadik helyezést követően erre a bajnokságra előrelépést terveztek. Az együttes szakmai irányítását a nyáron érkezett új edző, Tasi Róbert látta el, aki új impulzusokat hozott az öltözőbe. Nagyszerűen is kezdte a bajnokságot a fiatal csapat. A hatodik fordulóig sorra gyűjtögették a pontokat, a megszerzett 11 ponttal a tabella harmadik fokán álltak. Ezt követően azonban elkezdődött egy rossz sorozat, rendre vesztesen hagyták el a pályát. A lejátszott kilenc forduló alatt mindössze hét pontot sikerült szerezni, és a hetedik helyen zárták az őszi idényt. A rendkívül tömör középmezőny miatt az a lemaradás azonban nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak, hiszen mindössze négy pont a hátrányuk a negyedik helyezett csapattal szemben. Egy jó tavaszi sorozattal minden esély megvan arra, hogy odaérjenek a mezőny első felébe, amivel a vezetőség elképzelései is megvalósulhatnak.

A bajnokság eleje az új edző és a csapat ismerkedésével és a képességek feltérképezésével telt, ennek ellenére ebben időszakban jöttek az eredmények. Sajnos több mérkőzésen, az ősz folyamán létszám gondokkal küzdött a csapat, ami kihatott később az eredményességre. Több alkalommal is gondot okozott a védelem megszervezése, emiatt sajnos sok gólt kapott a csapat, az ősz végére 3,2-es kapott gólátlag jött össze. A több nagyobb gólarányú vereség is döntően befolyásolta ezt az eredményt. A csapat minden ellenfelével szemben felvállalta a bátor támadójátékot, ezért a szerzett gólok átlaga is magasnak mondható. Ezt igazolja a meccsenkénti 2,1-es átlag is. A csapat gerince egész ősszel becsületesen dolgozott, figyelembe véve a fiatalságukat, ez igencsak biztató lehet a jövőre tekintettel. Akadtak az ősszel emlékezetes szép mérkőzések nagyszerű eredményekkel, és sajnos becsúsztak nagy gólarányú fájó vereségek is.
A téli felkészülés kapcsán egyelőre igen sok a bizonytalanság. A megemelkedett energiaárak és a költségek komoly kihívások elé állítják a klubot. A felkészülés január 24-én kezdődne a tavaszi rajtra. Addig is január elejétől különböző teremtornákon szerepelne a csapat. A téli játékos mozgások jelenleg még nem láthatóak, de ha lesznek távozók a pótlásukat minden féle képen meg kell oldani a tavaszi rajtig.

Fülöp Zoltán

Frissítve: 2023-01-03