Sport hírek

A megyei foci ez évi keresztmetszete

A Békés megyei labdarúgó bajnokságok rajtjához közeledve rendre dilemmát okoz a szurkolók körében az új idény tematikája. A legfőbb kihívást minden évben és nincs ez másként most sem az I. osztályú bajnokság összeverbuválása jelentette az MLSZ területi igazgatósága számára. A nevezési határidő lejárta után eldőlt, hogy a megyei labdarúgó bajnokságokban mely csapatok hol képzelik el a jövőjüket. Ez alapján letisztult a kép az ez évi osztályok összetételét, létszámát illetően. Megállapítható, hogy a lebonyolítás tekintetében az előttünk álló év rendszere nagyban hasonlít az előző évihez. A csapatok összlétszáma növekedett a tavaszi évadhoz mérten, mivel két új szerveződés is felkerült foci térképére, az NB III.-ból visszakerült a megyébe egy viharsarki gárda és mindössze egy csapat nem nevezett sehová.
A Vármegyei I. osztályú mezőnyt tíz gárda alkotja majd. A tavaszhoz képest nincs ott a mezőnyben a bajnok Végegyháza, aki csak a harmadik vonalba nevezett. Két év után visszatért ellenben a Békéscsaba 1912 Előre II. és a Mezőhegyes gárdája. Előbbi a honi harmadik vonalból szelektálódott ki, az utóbbi a második vonal megnyerését követően lépett fel egy szintet. Itt a lebonyolítás megegyezik majd az előző évivel, azaz a mezőny háromszori körmérkőzéssel dönti el a helyezések sorrendjét.
A Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2023. augusztus 12-én vette kezdetét.

A lejátszott mérkőzések eredményei:

2023. 08. 12. Békéscsaba 1912 Előre II. – Gyomaendrődi FC 1 : 2
G.: Hanea M.(2)

Két fiatal csapat mérkőzését hozta a nyitó forduló. Az Előre az előző évad harmadik vonalából esett vissza a megyei bajnokságba. Kiegyenlített játékot hozott az első félidő nagy része. A szünet előtt tíz perccel azonban a helyzeteivel jobban gazdálkodó vendégek megszerezték a vezetést. A szünetet követően a hazaiak nagyobb lendülettel kezdtek, több helyzetet is kidolgoztak az egyenlítés mégsem jött össze. Sőt, a félidő közepén a vendégek egy végigvitt szép támadást követően ismét betaláltak, megduplázták az előnyüket. A hazai fiatalok nem adták fel és az utolsó negyedóra kezdetén egy büntetőből nyílttá tudták tenni a találkozót. A jól teljesítő gyomaendrődi csapat azonban tartani tudta az eredményt és megőrizte egygólos előnyét a mérkőzés végéig. Az első félidőben a gyengébb játékot mutató Előre II. a másodikban felpörgött, a vendégek ekkor többször is nehéz perceket éltek át, de ezeket túlélték és értékes három pontot szereztek a nyitó fordulóban.

2023. 08. 19. Gyomaendrődi FC – OMTK-ULE 1913 ELMARADT !!!
G.: -----

A hazaiak keddi (2023.08.15.) edzésén az egyik játékos rosszul érezte magát majd az öltözőbe vonult, de ott sem javult az állapota. Mentő érkezett hozzá, akik sokáig küzdöttek, hogy szállítható állapotba kerüljön. Kórházba szállították. A csapat játékosait, edzőit, vezetőit igen megviselte az esemény ezért a hét végi bajnoki mérkőzés halasztását kérték, amit a vendégcsapat és a szövetség el is fogadott.
A mérkőzés pótlása a pályaválasztói jog felcserélésével 2023. szeptember 27-én 18.30 kezdéssel Orosházán a Mátrai Sándor Stadionban lesz.

2023. 08. 26. Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC 1905 ELMARADT !!!
G.: -----

A Szarvasi FC csapata augusztus 26-án a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában lép pályára, így a hétvégi bajnoki mérkőzést későbbre halasztották.
A mérkőzés pótlása 2023. szeptember 6-án 16.30 kezdéssel Gyomaendrődön az Erzsébet Ligeti sportpályán lesz.

Fülöp Zoltán

Frissítve: 2023-09-01