Szent Gellért embléma

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hírei

 

Általános iskolai egység

2022. november 27-ével köszöntött be advent időszaka. Advent „eljövetel”, „az Úr eljövetele”; az elcsendesedés, a jóra való törekvés, a bűnbánat ideje. Általános iskolánk diákjai irodalmi kalendáriummal készültek, napról napra kinyitottak egy-egy adventi ablakot. Költők-írók karácsonyi ünnepkörhöz tartozó gondolatait, verseit idézték. Tímár Erzsébet és Zádori Zoltán segítették ennek megvalósulását.
Hétfőnként iskolánk lelki vezetői (katolikus pap, református lelkész, evangélikus, katolikus hitoktató) mondták el gondolataikat, miközben felgyulladt egy-egy gyertya az adventi koszorún. Énekkarunk Gecseiné Sárhegyi Nóra vezetésével segítette ráhangolódásunkat a közeledő ünnepre.

December 2-án zajlott a tizedik, immár jubileumi Játékos Bibliatörténeti Vetélkedő, melyen egyházmegyénk katolikus iskoláinak diákjai mérhették össze tudásukat. A vetélkedő témája: A lélek gyümölcsei. A jó hangulatú délutánon élményekben, tudásban gazdagodott minden résztvevő. Fő szervező Mészárosné Kiss Katalin tanítónő volt.

Eredmények:
I. Szent István Katolikus Általános Iskola és Óvoda Mezőtúr
II. Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola Szarvas
III. Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Orosháza
IV. Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola Gyula
V. Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Gyomaendrőd
VI. Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szentes

December 6-án hozzánk is megérkezett a Mikulás. Mint minden évben a kisebbek izgatottan, a nagyobbak vidáman várták jövetelét. Jó tanácsok kíséretében minden gyermeket megajándékozott. Este felgyulladtak a fények iskolánk ablakában, megrajzolva Szent Miklós püspök alakját, s a hozzá tartozó ajándékokat. A szép ablakdísz megalkotása Szentpéteriné Uhrin Ildikó és segítői munkája volt.

December 9-én délután játékos iskolakóstolgatóra hívtuk a leendő első osztályos gyerekeket. Szüleikkel együtt betekintést nyerhettek iskolánk életébe, játékos, mozgásos feladatokat végezhettek, ismerkedhettek leendő tanító nénijükkel, Varjú Diánával.

 

December 21-én az utolsó iskolai nap egymás megajándékozásának örömében telt. Délelőtt folyamán a tornateremben felállított és feldíszített fenyőfához vonulhattak le az osztályok. Itt átadtuk az ajándékokat, énekeltünk, csoportképek készültek.


Karácsonyváró műsorunkat nem csak az iskola közössége tekintette meg, hanem a Selyem úti óvodások és kísérőik is. Irodalmi zenés-verses összeállításunkban felsősök szerepeltek az énekkar közreműködésével. A harmadik osztályosok egy kedves karácsonyi történetet adtak elő A suszter manói címmel. A darabot Mészárosné Kiss Katalin, míg a táncot Szabó Anikó tanította be. Az egyház képviseletében Czank Gábor atya és Papp Tibor református lelkész mondta el gondolatait, iskolánk nevében Tóth Ferenc intézményvezető úr és Tímár Erzsébet igazgatóhelyettes asszony kívánt szép ünnepet, jó pihenést diákjainknak.

 


 

 Frissítve: 2023-01-03