Szent Gellért embléma

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hírei

Általános iskolai egység

A Határ Győző Városi Könyvtár

idén is meghirdette – József Attila születésnapjára is emlékezve - a költészet napi versmondó versenyt. 2023. április 3-án a kisdiákok, míg másnap, április 4-én a felsősök mondhatták el választott versüket.
Indulóink voltak:
1. o. Vatai Boglárka - I. helyezett, Varjú Vajk - I. helyezett, Sócó Lilla – IV. helyezett
2.o. Hnizda Emília, Pelyva Kornél, Sallai Márkó - III. helyezett.
3. o. Katona Véda Villő - III helyezett, Kis Diana – I. helyezett, Dobó Netti
4. o. Sócó Boglárka, Oláh Csenge, Aranyos Boglárka
5. o. Kis Alexandra, Braun Tamara, Putnoki Boglárka – IV. helyezett
6. o. Varga Vivien, Hoffman Hanna, Farkas Edina
7. o. Vatai Botond - I. helyezett, Gecsei Anita – IV. helyezett

 

Lelki nap

Húsvét, így a tavaszi szünet előtti utolsó napon iskolánkban lelki nap volt. Czank Gábor atya mutatott be a kápolnában szentmisét. A délelőtt folyamán a Nyolc boldogsággal kapcsolatos feladatokat kellett megoldani, a gyermekek felidézték a Nagyhét eseménytörténetét. Középiskolás diákok zenés színpadi jelenetben mutatták be a szenvedéstörténetet. Az osztályok együtt készültek a közelgő ünnepre, mindenhol közösen építettek szép oltárokat.

Bérmálkozás

2023. április 23-án tizenöt bérmálkozó kapta meg a keresztény nagykorúság szentségét, melyet Serfőző Levente helynök atya szolgáltatott ki. Iskolánkból - nyolcadikosaink közül - Putnoki Barnabás, Pintér Anna bérmálkozott ezen a napon.

Iskolakóstolgató – 2023 tavaszán

2023. április 3-án tartottuk tavaszi Iskolakóstolgatónkat, melyre szép számmal érkeztek a nagycsoportos óvodások. Szeptemberben induló első osztályunkba 24 kisgyermek iratkozott be. Osztályfőnökük Varjú Diána tanító néni lesz.

2023. április 17-én a Filharmónia Magyarország által szervezett hangversenyen vettek részt iskolánk tanulói. A hangversenysorozat második előadásán az ClaXo Ton Quartet szerepelt. A gyerekek megismerkedhettek a világ különböző tájainak zenei műfajaival. A zenetörténeti korok és stílusok bemutatását kalapok segítségével színesítették.

 Frissítve: 2023-05-01